Har du spørsmål om Agriel?

General
Spørsmål
Operation
Tekniske spørsmål
Installation
Installasjon
Doubts
Litt usikker
Regulation
Økonomi
Hva er solenergi?
Solenergi er en form for energi forbundet med solstråling som når jorden og kan forvandles til elektrisitet gjennom fotovoltaiske systemer eller varme gjennom termiske systemer.
Hva er forskjellen mellom fotovoltaisk solenergi og termisk solenergi?
Fotovoltaiske systemer, gjennom tilkobling av ulike komponenter som fotovoltaiske moduler og omformere, konverterer solens energi til strøm som kan brukes direkte i hjemmet ditt (selvforbruk), strømmen som ikke brukes, blir matet inn i strømnettet og kan selges videre. Varmeanlegg, derimot, omdanner soleenergi til varme som gjør det mulig å produsere varmtvann om sommeren. Problemene knyttet til slitasje og funksjonsfeil i solvarmeanlegg finnes ikke med fotovoltaiske installasjoner som nesten ikke krever vedlikehold.
Hvilken energifangst er best?
Begge utnytter en uuttømmelig og ren energikilde, SOLEN. Forskjellen ligger i typen av anlegg og vedlikeholdet som er nødvendig for å sikre effektiviteten (levetiden til anlegget). Solvarmesystemet er i utgangspunktet et hydraulisk system med alle problemene knyttet til temperaturregulering, sommerenes overemperaturer (kontroll av høytrykk og fordampning av væsker med temperaturer> 100 ° C), temperaturer under null om vinteren (kontroll over isdannelsen med temperatur (0 ° C). Solceller er en elektrisk installasjon, og derfor ikke utsatt for atmosfæriske problemer, og som sådan kan den også brukes til klimaanlegg og produksjon av varmtvann (ved hjelp av en varmepumpe) med mye lavere vedlikeholdskostnader.
Er solstrøm fra solceller billigere enn tradisjonell strøm fra nettet?
Strømmen produsert av solcelleanlegget gjør det mulig å redusere forbruket fra nettet og kostnadene ved regningen. Hvor mye kommer an på nedbetalingstiden på anlegget og forbruksvanene dine. Om man endrer vaner kan man uten å redusere komfort oppnå en betydelig reduksjon av kostnaden på strømregningen. I tillegg blir energi som ikke konsumeres direkte fra solcellene matet ut på nettet og med plusskundeavtalen får du betalt for denne strømmen.
Hva er typisk levetid på et solcellesystem?
De første fotovolatiske systemene installert for 30 år siden jobber fortsatt, så det er vanskelig å si. Den mest delikate delen av systemet er absolutt den delen som er utsatt for været. Rammene er laget av aluminium, og har derfor lang levetid, modulene er konstruert for å motstå vann, vind og snø. Modulprodusentene garanterer effektivitet i minst 25 år, noe som betyr at etter 25 år kan strømmen som er oppgitt av produsenten på modulets garantisertifikat, reduseres litt, men ikke stoppet. I alle fall, hvis en modul skal være skadet eller miste for mye strøm, kan den til enhver tid byttes ut, slik at systemet går tilbake til full effektivitet.
Hvordan velger jeg størrelse på mitt solcelleanlegg?
For å hjelpe deg med å velge, har vi satt opp en simulator som, basert av strømregningen din gjennom året gir deg et komplett teknisk og økonomisk tilbud på noen sekunder. Dette er et første skritt for å realisere de virkelige besparelsene som installasjon av et solcelleanlegg kan generere. For alle som ønsker å lære mer om dette emnet, vil vi gjerne være dine energikonsulenter og hjelpe deg med å oppfylle noen av dine forespørsler eller nysgjerrigheter (online chat, email).
Hvor mange har installert solceller i Norge i dag?
Tatt i betraktning at interessen for solceller nettopp har startet i Norge, hadde man 514 søknader inne til behandling hos Enova på anlegg for private husholdninger i 2017. Dette er en formidabel økning siden året før.
Er det noen vits med solceller her så langt nord?
Nesten ikke å tro, men svaret er "ja". Mørketid til tross, det er trolig ikke så dumt å satse på solenergi i nordområdene. Selv om vi i nord har en sesongvariasjon når det gjelder tilgang på solenergi, så gir vårt klima med mye kulde og snø oss likevel en fordel. For solcellepanel, som brukes til produksjon av elektrisk energi, kan de kalde omgivelsene være et gode som holder driftstemperaturen på solcellene nede og dermed minsker både varmetap og slitasje.
Vil solcellene fortsette å produsere strøm sel om det regner eller er overskyet?
Ja. Solceller når sin maksimale effektivitet når solstrålene treffer dem direkte, skyer delvis filtrerer solstrålingen, og derfor blir produksjonen dempet, men ikke nullstillet. Verdien er strengt avhengig av graden av stråling og skylagets tetthet.
Vil solcellene fortsette å produsere strøm om natten?
Nei. Solceller konverterer solenergi til strøm, så dette skjer bare i løpet av dagen. For å overvinne dette problemet er det bare å installere et lagringssystem. Den overskytende strømmen som produseres i løpet av dagen, vil i stedet for å bli solgt tilbake til strømnettet, lagres i batteriene slik at du kan benytte denne strømmen om kvelden om du ønsker det. Ellers, i fravær av et lagringssystem, kan du fortsette å bruke strømmen som du henter fra nettet.
Når trenger jeg batteri?
Batterier er nødvendige for å sikre opptil 80% energiuavhengighet fra det strømnettet. Lagringssystemet tilbyr tre store fordeler. Det forbedrer driften i løpet av dagen ved å forskyve laster (solstrøm til morgenkaffen og til dusjen om kvelden) og gir tilgjengelig solstrøm på natten og på sikt kunne gi nødvendig backup dersom strømnettet går ned.
Hva trenger anlegget av vedlikehold?
Et solcelleanlegg krever nesten ingen vedlikehold, det som trengs er å holde den under konstant overvåking for å sikre at det alltid er i stand til å gi maksimal ytelse. Våre installasjoner inkluderer alltid et overvåkingssystem som via en internettforbindelse gjør det mulig for oss å overvåke systemets ytelse og gripe inn omgående i tilfelle potensielle feil oppstår. I tillegg, for å gjøre deg mer oppmerksom på fordelene som oppnås, tilbyr vi en spesiell App (for PC, Tablet og Smatphone), slik at du alltid kan vite hvordan det står til med din produksjon og ditt forbruk.
Hvor lang levetid har et solcelleanlegg?
I løpet av årene har modulteknologien forbedret seg slik at produsenter i dag utvider produktgarantien (mekaniske og elektriske brudd) opptil 30 år og sikrer en lineær nedgang i produksjonen (strømtap mindre enn 1% per år) opp til 25 år. Til nå er det ingen som fortsatt kan si etter hvor mange år den panelene vil slutte å produsere energi, det er solceller i den Norske fjellheimen som ble installert på 70-tallet, som jobber fortsatt.
Hvor lenge vil en Inverter fungere før den må skiftes?
Inverteren er en industriell elektronisk enhet som er designet for å generere elektrisitet fra solcelleplater. Som alle industriprodukter er den designet for å motstå ekstreme miljøforhold, men er ikke immun mot feil. Siden vi stort sett leverer invertere fra SolarEdge, har vi fra 12 til 25 års garanti (utvidelse kan kjøpes) Optimizere har 25 års garanti.
Hvordan vet jeg om jeg kan installere et solcelleanlegg på mitt tak?
For å hjelpe deg har vi satt opp en "simulator" hvor du fyller inn din årlige strømkostnad, tegner inn ditt anlegg på taket ditt og hvor du etter noen få sekunder får et komplett teknisk og økonomisk tilbud. Dette er et første skritt for å realisere de virkelige besparelsene som installasjonen av et solcelleanlegg kan generere. For alle som ønsker å lære mer om dette emnet, vil vi gjerne være dine energikonsulenter og hjelpe deg med å besvare noen av dine spørsmål (online chat, email, telefon). Ta kontakt med oss!
Er retning på taket mitt viktig?
Effektiviteten til solceller er avhengig av solinnstråling, og derfor er takets orientering en viktig faktor. Den beste ytelsen er oppnådd med tak hvis stratum vender mot sør og deretter vender mot vest og øst. Med små tak får man et godt resultat ved å dele installasjonen i 2 (sør / vest) eller i 3 (øst / sør / vest), og fordeler produksjonen på hver installasjon. En annen viktig faktor er takhellingen. Det er takets vinkel bestemmer hvor stor produksjon du får. Hvis du er i tvil om orienteringen av taket ditt, ta kontakt med oss og vi vil sjekke det sammen.
Hva trenger jeg får å kunne installere mitt eget system?
To ting: å være eier av et tak (leie eller bruksrett) og å ha en elektrisitetsmåler allerede installert under en kontrakt laget i eget navn. Hvis ditt hjem er en leilighet i et borettslag, må du sjekke med styret om du kan få tilgang til areal tilsvarende din andel. Det kan også være restriksjoner på tak i noen områder grunnet alder på bygget og vern, restriksjoner pålagt av kunst eller på grunn av landskapet til visse kjente steder, nærhet til jernbaner eller flyplasser. Ikke bekymre deg, betro oss, vi vil ta vare på alle kvalifikasjonsprosedyrer og kommunisere utfallet. Etter at installasjonen er fullført, vil du bli forsynt med all dokumentasjon som overholder gjeldende lovgivning.
Hvem gjennomfører installasjonen hos meg?
Vi benytter fagfolk over hele landet som er spesialisert på installasjon av solcellesystemer.
Hvor lang tid tar det å montere solcelleanlegget?
En vanlig installasjon på en privat bolig krever vanligvis bare en arbeidsdag eller to. I noen spesielle tilfeller kan installasjonen utvides til den andre dagen, varigheten avhenger strengt av antall moduler som skal installeres, type tak og legging av kabler og ledninger (elektrisk system). Fullførelsen av autorisasjons- og tilkoblingsdelen av anlegget kan ta opptil en måned, det avhenger ikke av oss og kan variere fra område til område. Ved å gå inn på "Min Side", kan du alltid se fremdriften i prosessen. Våre telefonsentre og chatoperatører er alltid tilgjengelige for å gi deg presis informasjon om fremdriften av prosjektet ditt.
Må jeg håndtere søknad eller annen dokumentsjon for å få løyve til å koble meg til nettet?
Alle dokumentene som er nødvendige for riktig installasjon og drift av systemet, vil bli utarbeidet av oss, du må bare signere dem.
Vil vind kunne forårsake at mine solceller blir ødelagt?
Nei, du kan føle deg trygg. Før vi installerer solceller på taket ditt, lager vi statiske beregninger, analyserer vindkraften i området og beregner hvilket type paneler og festemateriell som må benyttes for ditt tak. I tillegg installerer vi alltid moduler i flukt med taket slik at vinden ikke får tak.
Vil høy snølast kunne skade panelene mine?
Nei. Før vi installerer fotovoltaiske moduler på taket, kontrollerer vi snølast i området og beregner styrken på festemateriell som vi legger på taket basert på resultatene av analysen vår. I tillegg installerer vi alltid moduler med høy snølast, slik at brudd er umulig.
Vil mine paneler kunne bli skadet av hagl?
Nei, du kan føle deg trygg. Hagl kommer plutselig og uforutsigbart når det gjelder størrelse og innvirkning. I alle fall har våre paneler høy tåleevne, så med Norske forhold og normale hagl vil ikke dette være et problem.
Vil jeg på et senere tidspunkt få problemer med taket mitt dersom jeg installerer solceller?
Absolutt ikke, heler tvert imot. Installasjonen av et solcelleanlegg er en mulighet til å få verifisert takets tilstand. I tillegg inkluderer installasjonen alle arbeider (tetninger, kappe, etc.) som trengs og forbedrer tettingen av taket. Solcellemodulene er plassert over taket, så de har også en beskyttende funksjon.
Mister jeg strømmen dersom omformeren slutter å virke eller når det er for lite sol?
Absolutt ikke. Omformeren er en intelligent elektronisk enhet med ulike funksjoner: Den sender den elektriske energien som trengs for hjemmet til kursene dine i sikringsskapet, analyserer nettet og faser seg inn og i tillegg vil den slå seg av i tilfelle feil på utstyret eller mangel på solskinn. Når omformeren er slått av, drives huset av din lokale kraftleverandør.
Hvordan vet jeg om solcellene produserer, er innaktive eller om der er feil på systemet?
Enkelt, alle våre systemer overvåkes via Internett. Data lagret i skyen kan nås kontinuerlig. For hver kunde gjør vi tilgjengelig en personlig side (registrering, innlogging) som kunden via nettet kan sjekke statusen til systemet fra sin PC, tablet eller smarttelefon.
Når jeg om 30 år vil fjerne panelene, hvordan blir jeg kvitt dem?
Enkelt. Installasjonsprisen inkluderer et fast miljøgebyr for fjerning av modulene ved slutten av levetiden som vi betaler inn til staten. Retur av panelene kan gjøres til godkjent anlegg for resirkulering. Bytter du ut panelene, vil selskapet du handler med kunne tilby å resirkulere for deg, uten kostnad.
Har jeg rett på økonomisk støtte?
Du får inntil 28.750 kroner i støtte fra Enova når du begynner å produsere din egen elektrisitet. I dag er grensen maks 15 kW installert for privat husholdning. For landbruksinstallasjoner finnes det en god ordning gjennom Innovasjon Norge.(https://www.innovasjonnorge.no/bioenergi/)
Hvor stort anlegg trenger jeg?
Det lønner seg i dag å forbruke mesteparten av den solenergien du produserer. Salg til nett er i de fleste tilfeller fortsatt ikke særlig lønsomt, selv om det er mange som ønsker å kjøpe en begrenset mengde til en relativ hyggelig pris (lokketilbud). I fremtiden tror vi det vil bli mere lønnsomt med eksport siden prognosene på forbruk er sterkt stigende. Vi anbefaler i dag å ikke bygge større anlegg enn 60 - 70% av forbruk for å ikke ha for stor andel eksport til nettet.
Hvem bestemmer prisen på solstrømmen jeg selger til nettet?
Kjøpsprisen bestemmes i dag av det selskapet som er interessert i å kjøpe strømmen av deg. Prisen fremgår av tilbudet du får fra oss, på vegne av ditt lokale kraftselskap, dersom det er de som er kjøper.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å bruke nettstedet vårt aksepterer du bruk av informasjonskapsler i samsvar med vilkårene for bruk av informasjonskapsler som er uttrykt i dette dokumentet.